Robotutvecklare
& Entreprenör.

Som ett eget save the world-mission vill jag inspirera andra att leka med vetenskap och teknik.

Om Fredrik Löfgren.
Hans dygn verkar ha fler än 24 timmar. Kanske är det en förklaring till att han kommit bra mycket längre i sin karriär än de flesta jämnåriga.

Som 23-åring startade han sitt första egna företag och idag driver han ett flertal -  inom robotik, AI, utbildning och säkerhet. I raden av alla Fredriks engagemang, projekt och uppdrag ligger de som rör särkilt begåvade barn och unga honom varmast om hjärtat

Redan som barn kände Fredrik att han var lite udda. Han var för smart för att stimuleras av det traditionella utbildningssystemet och började ifrågasätta och utmana det.
Så småningom väcktes en passion och en stark lust att skapa och uppfinna nya saker.
I början av sin karriär lekfulla robotar, förarlösa bilar och föreningar och sammanhang där han kunde umgås med likasinnade. Nu på senare år skapar han företag som uppfinner och utvecklar samhällsviktig teknologi och autonomi. Allt från virtuella lärandemiljöer till säkerhetsteknik och jordbruksutveckling men också mötesplatser för barn och unga med särbegåvning. Barn och unga som är morgondagens ingenjörer och forskare, vårt framtidshopp.

En stor passion för nytänkande innovation och Fredriks kreativitet tar honom till nya höjder om och om igen. Men utan sin barnsligt stora tävlingslust hade han nog inte tagit sig lika långt lika snabbt. Han älskar att tävla, kanske för att han vinner så ofta...
På listan över tävlingar han framgångsrikt deltagit i (eller vunnit) finns flera Olympiska mästerskap och Världsmästerskap i robotik, robotprogrammering, servicerobotik och till och med matlagnings VM för robotar.

Fredrik beskrivs ofta som ett geni och även om det gör honom obekväm och generad vittnar hans många priser och utmärkelser om att det stämmer. Han har bland annat kunnat titulera sig årets ingenjör och årets unga forskare och i höstas fick han det ärofyllda Mensapriset med den fina motiveringen:

"Fredrik Löfgren har på ett lekfullt och självklart sätt introducerat avancerad AI och robotteknik till den breda publiken - ett enastående arbete. Hans fantastiska engagemang i begåvade unga kommer att ge tydliga avtryck i den kommande samhällsutvecklingen"

Länkar - för intresserade och nyfikna

Jag har samlat alla länkar som jag ofta får frågor om. Hoppas de kommer till användning:

Öppna alla länkar

"Tusen tack för din medverkan, alla var helt tagna av din föreläsning! Skrämmande, spännande och viktig kunskap du förmedlar på ett lättförståeligt sätt. Stort tack!" - Nathalie Roman, SSA-Rikskonferens, Mölndal Stad

LÄS FLER REFERENSER